Gas d’r op

 In Column Voorster Nieuws

We konden het al van ver zien aankomen, maar het afscheid van Mark lijkt nu definitief. De man die met iedereen een praatje maakte en zo lekker gewoon gebleven was. De man van teflon die overal tussendoor fietste en jarenlang ongrijpbaar was voor zijn concurrenten. De geweldige manoeuvres van Mark gaan we nimmer meer terugzien. Dit nadat hij heeft aangegeven te stoppen, waardoor hij nooit meer het hoogste podium zal beklimmen. In zijn carrière is hij vaker gevallen. Maar na het breken van zijn sleutelbeen lijkt het erop dat de achtendertigjarige Mark Cavendish, net als wielerlegende Eddy Merckx, blijft steken op 34 overwinningen in de Tour de France en zijn fiets aan de wilgen hangt. In diezelfde wilgen zijn alleen al deze week de microfoon van Elton John en de voetbalschoenen van Viktor Fisher en Megan Rapinoe te vinden. Wat de VVD-leider Mark Rutte in de wilgen gooit is niet duidelijk, enkel dat hij een flinke rotzooi achterlaat waar de linkse plantenpleiters vast niet blij mee zijn.

Onze premier buigt voor het eerst niet soepel mee en pint zich vast op het thema migratie. Zijn oud-collega Erdogan is wat dat betreft wat minder standvastig. Deze Turkse tsaar switcht sneller van standpunt dan een windwijzer van richting slaat tijdens storm Poly, als het gaat om de toetreding van Zweden bij de NAVO. En laat daarmee meer dan 10 miljoen Zweden binnen, terwijl hij en zijn 84 miljoen mede-Turken nog even moeten wachten op het EU-lidmaatschap.

Wat dat betreft is het toch leuk om ergens bij te horen. En zo gun je onze oud-premier ook een nieuwe hobby. Zo hoop ik dat we Mark Rutte op zijn sportieve stadsfiets terugzien op de Alpe d’Huez, alwaar ik hem in zijn oude vakjargon naar boven kan schreeuwen met de kreet “gas d’r op”! Of Mark achter de kassa van een supermarkt aantref, waarbij je na het aanschaffen van drie aubergines en een andijvie een onderzoek moet starten om je bonnetje boven water te krijgen. Daarnaast gun je onze vijftigplusser een andere affaire dan die van de toeslagen. Een tweede leven waar hij bewust actieve herinneringen aan wil overhouden.

Nu kroonprins Klaas Dijkhoff nogmaals heeft aangegeven af te zien van de functie, kunnen we constateren dat Louis van Gaal Nederland nog één keer uit de brand moet helpen. Ik kan me nu al verheugen op de formatiegesprekken waar hij een samenwerking zoekt met de SP op de linkerflank en de PVV op rechts. De debatten worden omgetoverd tot één monoloog en er komen persconferenties om van te smullen. Vol op de aanval, en scoren door probleem na probleem te tackelen. Kom op Louis, “gas d’r op”!

Recent Posts

Leave a Comment