Newcastle

 In Column Voorster Nieuws

Waar de Wagnergroep afgelopen weekend met nog 200 kilometer te gaan op de rem trapte, trok ik met 8 andere superhelden naar Newcastle. Het gelegenheidsteam bestond uit Batman, Thor, Buzz Lightyear, Woody, Alice in Wonderland, Shazam, Tarzan en de leidster van dit negental, Super Woman. Terwijl Prigozhin de ballen had om Rusland binnen te trekken nadat hij en zijn Wagnerleger in vaste dienst moesten komen, zaten wij met z’n allen in het schuitje naar Newcastle omdat onze “bachelor” van dienst zich op 22 juli wel laat aanlijnen.

Op de kazerne aangekomen bleken Kapitein Haddock en de vader van Sjors en Sjimmie hoger in rang te zijn dan onze onderofficier. Normaal gesproken trek je de vrijgezel een geinig pakje aan, maar deze zandhaas deed hem juist uit voordat we vertrokken. Deze sectie van fitte army boys met “Nukubu’s” (nutteloze kutburgers) met een horecaverleden was de perfecte mengelmoes om de partyboot van een gezonde dosis testosteron te voorzien. Ter vergelijking met deze hyperhelden lijken Pierre Wind, Joel Beukers en Emile Ratelband zelfs te passief om “Vis Tv” te presenteren.

Na 12 uur stuiteren en 4 uur slaap deden we Newcastle aan. Al snel kwamen we op straat twee elfjes tegen, gevolgd door een eenhoorn met een groen monstertje. Na het zoveelste sprookje duo dat voorbij onze bar paradeerde, spraken we een schuchter zandmannetje aan. Hij vertelde dat hij op weg was naar een groot evenement genaamd Sunny con Anime Expo. Dus na drie keer knipperen bestelden we de kaarten online en gingen op zoek naar een carnavalswinkel. Terwijl iedereen een superheldenpak uit de schappen trok, kreeg onze vrijgezel een zwart latex SM-pakje aangemeten. Aangezien hij straks elke dag van zijn leven net zo vastzit aan zijn vriendin als Promes vastzit aan Rusland, hebben we hem nog even de vrijheid gegeven als Super Woman.

Eenmaal omgekleed werden ook wij nu nagestaard op straat. Ik had het geluk dat het een van mijn grote krachten was om deze blikken te negeren. Maar onze Tarzan werd door elke voorbijganger met zijn of haar ogen uitgekleed. Bij binnenkomst in het Newcastle-stadion ontdekten we al vrij snel dat het een conferentie was voor gelijkgestemden en dat wij niet alleen op straat maar ook hier uit de toon vielen. Thor kocht een hamer, Woody regelde 9 bier en Tarzan kon elk individu heerlijk afkraken. Zijn theorie is dat al deze mensen die hier lopen vroeger gepest waren. Vervolgens gingen we met een alcoholische versnapering naar een 18+-zaaltje waar zelfs Woody van 54 zijn legitimatie moest tonen. Vol spanning zaten Alice, Buzz en Super Woman op hun stoeltje om vervolgens naar een discussie te kijken waarin ze superhelden afkraakten. Het lijkt er achteraf op alsof Klaas Vaak ons expres deze kant op lokte om hun pesters van vroeger zand in de ogen te strooien.

Recent Posts

Leave a Comment