De groeten aan Robert B

 In Column Voorster Nieuws

“Hey, hoe gaat het?” “Ja, goed! En met jou?” vraag je terwijl je je nek half verdraait en tegen een plantenbak aanfietst, waarna je in de verte hoort “helemaal goed!” Je kent het wel, die ongemakkelijke, vluchtige communicatie die je in het voorbijgaan hebt met oude bekenden.

Tijdens de wedstrijd PSV vs Sevilla was er laatst ook eentje die er een ongemakkelijke manier van communiceren aan overhield. “Supporter” Dylano K tikte keeper Marko Dmitrovic in een vol Philips Stadion op zijn kale knar. Of deze beste jongen heeft een verstandelijke beperking of hij wilde de keeper ter begroeting een boks geven, wat dan zou duiden op een visuele beperking. Wellicht had hij zijn begeleider beloofd dat hij hem de groeten zou doen als hij Marko tegenkwam. En met een korte spanningsboog, wat alcoholische versnaperingen achter de kiezen en frontaal hersenletsel heb je nog minder remmingen dan Angela de Jong, waardoor hij het veld net zo enthousiast opduikt als de koeien die in de lente weer van stal mogen.

In Eindhoven heeft Dylano nu een stadionverbod gekregen van veertig jaar. Dat is toch geen straf te noemen? Met de kennis van nu had ik als dreumes gerust het veld van PSV op kunnen kruipen en Hans van Breukelen een “penalty” kunnen geven. Ik ben er al zevenendertig jaar niet geweest en denk dat ik die laatste drie ook nog wel red. Dit gedrag moet je gewoon keihard aanpakken. Laat ze 300 uur beeldmateriaal van Aad de Mos bekijken, geef ze een seizoenkaart van Top Oss of stel ze kandidaat voor het presidentschap van de FIFA, want deze taak zou iedereen beter staan dan Infantino. Maar wat mij betreft mag het ook wat meer fysiek. Graaf ze elke zaterdag tot aan hun nek in op een Cruyff Court in de Bijlmer of laat ze Jan Boskamp op de bagagedrager van hun fiets vervoeren naar alle uitduels van Feyenoord.

Het meest bijzondere van dit verhaal is dat deze keeperkletser Dylano K al een stadionverbod had en hier niet aanwezig kon zijn. Hem dan straffen met een nieuw stadionverbod lijkt net zo effectief als de aanpak van de toeslagenaffaire. Zoveel gedupeerden als daar zie je momenteel enkel in de stadions van Ajax en PSV. Daarnaast is de kans natuurlijk behoorlijk groot dat deze jongen een visuele beperking heeft, want wie kijkt er nou vrijwillig naar PSV?

Als je spontaan het voetbalveld opduikt om Marko te molesteren, dan verdien je gewoon een stadionverbod voor het leven dat enkel door goed gedrag en jaren vrijwilligerswerk ingekort kan worden. Het lijkt me daarnaast ook behoorlijk ongemakkelijk dat je het teamuitje van je toekomstige werkgever moet afzeggen omdat je niet mee het stadion in mag. Dat is bijna net zo ongemakkelijk als die oud bekende nog een keer tegenkomen waarbij de ander zegt “de derde keer is trakteren”. Wat dat betreft ben ik dan wel eens jaloers op mensen zonder remming die er meteen vol op klappen, maar het enige dat ik uit mijn strotje krijg is, “haha, doe je de groetjes thuis aan Robert B”?

Recent Posts

Leave a Comment