Stemmen

 In Column Voorster Nieuws

De situatie in Rusland laat zien dat het stemrecht in Nederland een groot goed is. Met de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart kunnen we daardoor wellicht een hogere opkomst verwachten dan ooit. En voor Ali en Marco B lijkt het me ook prettig dat ze hun stem weer eens kunnen laten horen.

Wie liever zijn portemonnee wil laten spreken kon zijn geld kwijt op Giro 555. Ik veronderstelde dat dit een crowdfundactie was voor een premie om de toekomstig huurmoordenaar van Poetin mee te bekostigen. Maar nu wordt dit probleem niet aan de voorkant opgepakt, gaan de bombardementen verder en loopt het aantal slachtoffers op. Net of je Marc O half Nederland laat fotobommen en vervolgens geld inzamelt voor traumatherapie.

In Rusland riskeer je 15 jaar celstraf als je “valse informatie” verspreidt rond de oorlog in Oekraïne. Wat dat betreft kun je beter je vrouw mishandelen in Moskou want daar kun je enkel een taakstraf voor krijgen sinds 2017. Tenzij je erover liegt, want dan is het valse informatie en klim je al snel op de tuchttrap. In Nederland wordt je zelfs beloont als je valse informatie verspreidt en verdien je er ook nog eens acht duizend euro mee als winnaar van Wie is de Mol.

Als kandidaatsraadslid sta ik aan het begin van mijn politieke carrière met Lijst 7 (Voortvarend Voorst). En dat is niet alleen bedoeld om de gemiddelde leeftijd naar beneden te trekken en het gewicht naar boven. Maar ook om u wat eyecandy en humor te bieden als u live mee kunt kijken in het nieuwe gemeentehuis.

Momenteel zijn we druk bezig met onze propaganda campagne net als alle andere lokale en lokaal landelijke partijen. De straten hangen vol met onze knappe koppen, de kranten barsten uit hun voegen met alle standpunten en de vloeren worden onder gekliederd met verf. Alle raadsleden gaan even terug naar hun kindertijd, we knippen, plakken en frunniken wat af. En dat allemaal na ons werk of dagbesteding. Zie het als een buitenschoolse opvang voor welbespraakte wereldverbeteraars die wonderbaarlijk veel moeite doen om uw aandacht te trekken voor een mooier, veiliger en gezonder Voorst.

Gun bij voorkeur mij, maar anders een ander kandidaat-raadslid uw stem. Maar stem! Omdat dit in Nederland mag, kan en hopelijk tot het einde der tijden blijft.

Recent Posts

Leave a Comment