Waarschuwing, dit gaat om een mening!

 In Column Voorster Nieuws

Ik ben net als 99% van de mensen tegen corona, de ziekte, lockdowns, polarisatie, de afstandelijkheid en een tekort aan wc-papier. Maart 2020 weet je nog, vechtend voor de schappen en als je te laat was moest je behoorlijk vaak je handen wassen na het toiletteren. Met weemoed denk ik terug aan die eerste lockdown. Beren zoeken achter de ramen, klappen voor de zorg en boodschappen doen voor de ouderen.

Twee jaar later zien we alleen maar beren op de weg, klappen we erop als we van mening verschillen en is elke boodschap die je niet aan staat er één teveel. Zo werd de reclame boodschap van twee weken terug “een corona vaccin voor je kind” verguist en bespot. Door de één om de inhoud en door de ander die het zag als misleiding. Wat je er ook van mag vinden, ik vind het briljant, omdat het artikel zijn aandacht opeist en daarmee dus zijn doel behaalt. Want negatieve aandacht is ook aandacht. En de advertentie mij als vader ook aan het denken zet. Doe ik het voor de gezondheid van mijn dochter, voor een derde of de bühne? En dat terwijl mij het stuk in eerste instantie niet opviel omdat ik het waarschijnlijk als reclame wegfilterde uit de krant. Het lijkt dan wel op de lay-out van de rijksoverheid maar qua inhoud staat het er lijnrecht tegenover. Net alsof de Jumbo in hun huisstijl de lokale restaurants gaat promoten, Auto Veldhuis hardloopschoenen gaat stimuleren of Hemmes uitvaartzorg reclame gaat maken voor houten tuinhuizen en sauna’s met een goed comfort. Sociale intenties maar absoluut niet geloofwaardig bij het product dat ze normaliter op de markt zetten.

Inhoudelijk zijn wellicht niet alle punten even sterk dan wel kloppend maar het is duidelijk dat mensen zich zorgen maken om hun kostbaarste bezit. Dan wil je alle voor- en nadelen goed afwegen. En als je het moet doen met de voordelen van de gezondheidsraad begrijp ik de twijfel. De twee essentieelste zijn “Het belangrijkste gezondheidsvoordeel van vaccinatie is dat aannemelijk is dat dit voorkomt dat een kleine groep kinderen ernstige covid-19 krijgt”. Dat klinkt heftig. Net als het aannemelijk is dat Michael Jackson aan kinderen had gezeten alleen bewees het hof anders. En de tweede “ Verder ondervinden kinderen indirect gezondheidsnadeel door de pandemie: beperkte toegang tot bijvoorbeeld school, sport en sociale contacten kan leiden tot een slechtere (mentale) gezondheid en sociaal-emotionele ontwikkeling en tot leerachterstanden. Vaccinatie kan dit deels voorkomen, al is niet te zeggen in welke mate.” Ja, die is lekker makkelijk! Wij van wc-eend adviseren wc-eend. Je creëert je eigen reden om tot een vaccinatie over te moeten gaan. Dit gezondheidsnadeel is simpel te ondervangen door weer open te gaan. Omicron is ons geschenk waardoor we uit dit debat en uit de strijd gaan komen. Een hoestvaccin dat zich sneller verspreid dan de ongewenste intimiteiten in medialand. Pak ook nog snel die booster als je je daar goed bij voelt, druk een spuit in die spruit als jij denkt dat je daarmee je kind helpt en omarm over enkele weken al die andersdenkenden. Want we raken elkaar terwijl we elkander missen.

Recent Posts

Leave a Comment