Vies mannetje

 In Column Voorster Nieuws

Zes miljoen mensen hebben vorige week gesnoept van andermans vermeende leed. De pijn, het verdriet en schade dat deze meisjes hebben geleden verdient een podium. Maar is de entertainmentindustrie het passende decor of behoort dit toch eerst in een rechtszaal voordat we de “daders” publiekelijk opknopen.

De kans dat de Elfstedentocht dit jaar in mei gehouden wordt lijkt me groter dan dat Ali B straks vrij uitgaat. Maar we leven in een rechtsstraat waarin je onschuldig bent totdat het tegendeel bewezen wordt. Dit om bijvoorbeeld de kinderen van alle betrokkenen te beschermen maar ook de juridische positie van de slachtoffers. Nadat het recht is uitgesproken kun je Jeroen vierendelen, Marco stenigen en Ali doodknuffelen.

Mocht de rechter tot dit oordeel komen, dan kun je dit wellicht op Talpa uitzenden en dit koppelen aan een goed doel. Zes miljoen nieuwsgierige gluurders die met chips en cola verlekkert kijken naar de ondergang van tot op heden redelijk geslaagde carrières. Een marathon uitzending gepresenteerd door Linda de Mol met flinke prijzen en ervaringsverhalen om de kijker tot tranen te roeren en artiesten met een schoon verleden.

Dat zullen waarschijnlijk allemaal vrouwen zijn aangezien er geen man is die nooit in een bil heeft geknepen, een vrouw heeft nagefloten dan wel een goed bedoeld maar seksistisch compliment heeft gegeven. Op Mark Rutte wellicht na die altijd al de anderhalve meter regel hanteerde bij de dames, alleen kan hij helaas niet zingen. Om het goede doel te spekken kunnen de aanwezigen in de studio keien kopen voor het stenigen, online koop je je favoriete T-shirts met lumineuze teksten, een stressbil om in te knijpen of de Ali B opblaaspop met spraakfunctie voor sadomasochisten. Druk op dit levensechte exemplaar en laat je vernederen, zo hoor je “Het is zo voorbij. Kom op schatje, je maakt me zo geil.” en “Nee, want niemand gaat jou geloven”. De kijkers kunnen vanuit hun luie stoel stemmen op wie Ali dood gaat knuffelen. Voor een snelle dood stem je op Dennis van der Geest, voor een trage en pijnlijke dood stem je op het seniorenkoor het “laatste nootje” of kies C en biedt Ali een herkansing in de maatschappij aan.

“Panem et circensus” oftewel geef het volk brood en spelen. We willen geëntertaind worden en zien deze waargebeurde soap als eye candy aan ons voorbij gaan. We zijn allemaal ziek en hunkeren als hitsige voyeurs naar het laatste nieuws. Na Shownieuws, VI vandaag en Op1 kijk ik Beau nog even terug. Speculatie, roddels en leed, terwijl ik kijk besef ik dat ik een vies mannetje ben.

Recent Posts

Leave a Comment