Kaartje

 In Column Voorster Nieuws

Trouwe, ruimdenkende en bovenal intelligente lezer van dit tweewekelijkse meesterwerk. Waar menig bibliofiel verdrinkt in boeken van Gerard Reve, Willem Frederik Hermans of Harry Mulisch, laat jij je op vrijwillige basis onderdompelen in mijn fascinerende maar ook zieke brein.

Jouw hunkering naar deze ‘lectuursnack’ is haast net zo ongezond als het wegbikken van een kapsalon döner met een stanleymes, likken aan het spatscherm van een stotteraar met een overijverige speekselklier of een cobra 5 aansteken met een fakkel. Toch waardeer ik dit eenzijdige contact die innig maar toch afstandelijker aanvoelt dan het contact dat Jeffrey Epstein had met zijn veroveringen.

Om deze reden wil ik jou dan ook persoonlijk vertellen dat mijn vriendin 12 weken zwanger is. En het is van mij! Woehoe!!! Het geslacht is nog niet bekend, maar de kans is uiteraard fiftyfifty. Of de echo wijst uit dat we een jongetje krijgen of het wordt genderneutraal. Zo krijgen we toch een vorm van koningskoppel aangezien we al een bloedmooie dochter hebben.

Ach ja, wat het ook wordt, mijn vriendin gaat ervan houden en ik leer het waarderen. Dat had ik ook bij de eerste keer garnalen eten, het voorspel in bed en het vuil weg pulken uit mijn navel. Mijn vriendin houdt ervan en ik heb het ondertussen leren waarderen. Deze grote woorden passen gelukkig niet helemaal bij dit tere zieltje, die zijn tranen moest wegslikken bij de eerste echo waarop een miniatuur doppinda tevoorschijn kwam. En tijdens het zoeken naar het hartje waren mijn handen vochtiger en gladder dan het circuit van Turkije van afgelopen weekend. Toch bleken mijn rijkunsten doorslaggevend om een gezonde vrucht te produceren en dat met een nieuw baanrecord!

Mijn sociale leven is ondertussen wat beteugeld door alle corona maatregelen. Waardoor ik buiten mijn gezin om minder lichamelijk contact heb gehad met een medemens dan een hartstochtelijke ‘pedojager’ met zijn prooi. Wat als een walhalla zou moeten aanvoelen voor een belegen ‘chatboxpropper’ wordt een hel als deze jongeren de anderhalve meter maatregel en ons rechtssysteem niet in acht nemen.

Waar mijn netwerk zich uitbreidt, krimpt die van een ander. Zo verlang ik naar die knusse kerstdagen met mijn appetijtelijke vlam, innemende dochter, familie en vrienden. Terwijl de ander er als een berg tegenop ziet of eenzaam de donkere dagen tegemoet gaat. Maak eens een afstandelijk praatje met een buur, druk eens een kaartje bij iemand in de bus en houdt ondanks de corona contact. En mocht je werken in de zorg, met ouderen of ken je iemand die het zwaar heeft en wel een kaartje kan gebruiken rond de kerst? Ga dan naar www.dannyroelofs.nl en laat het adres achter bij het kopje contact met wellicht wat informatie zodat ik een persoonlijk kaartje kan sturen rond de feestdagen. Want iedereen verdient een beetje aandacht en geluk!

Recent Posts

Leave a Comment